5 tips bij het inhuren van een slotenmaker

5 tips bij het inhuren van een slotenmaker

Er zijn veel slotenmakers te vinden maar niet elke vakman is even professioneel. Daarom geven wij vandaag 5 tips om zelf een betrouwbare slotenmaker in te huren.

Een slotenmaker is de laatste oplossing

Er zijn mensen die heel snel een slotenmaker inschakelen, andere mensen doen dit wanneer ze er echt niet meer uitkomen. Over het algemeen kunnen we ook aanraden om eerst de mogelijkheden te onderzoeken om het probleem zelf op te lossen. Wellicht is de sleutel verloren gegaan maar heeft een familielid of kennis nog een kopie. Als de sleutel in het slot afgebroken is, is het wellicht mogelijk om deze zelf te verwijderen met een tang. Mocht dat niet lukken dan is het bellen van een slotenmaker de volgende stap.

Kies niet de eerste de beste slotenmaker

Een veelgehoord probleem is dat veel mensen de eerste de beste slotenmaker kiezen die ze tegenkomen. Het probleem moet uiteraard snel opgelost worden en daarom wordt er geen tijd verspild. Hoewel hier zeker wat voor te zeggen valt, is het toch verstandig om even verder te kijken en meerdere slotenmakers met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit.

Kom van tevoren een prijs overeen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kom van tevoren een prijs overeen zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het tarief van een slotenmaker bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder voorrijkosten, arbeidskosten en materiaalkosten. Vraag van tevoren een duidelijke offerte aan en vraag eventueel een aparte prijs voor het onderzoek aan.

Kies een lokale slotenmaker

Over het algemeen kunnen we aanraden om een regionale of lokale slotenmaker in te schakelen. Iemand die niet ver hoeft te reizen om u te helpen. Daardoor wordt u sneller geholpen en hoeft u minder te betalen. De meeste slotenmakers rekenen namelijk voorrijkosten. En wanneer de slotenmaker van ver moet komen, vallen deze uiteraard hoger uit.

Kijk naar de reviews

Zoals bij vrijwel alle producten en diensten geldt, is het belangrijk om de ervaringen van anderen vooraf te bekijken. Zijn anderen tevreden over de slotenmaker? Dan kan deze u ongetwijfeld ook goed helpen. Dit gaat natuurlijk niet altijd op maar over het algemeen is het een goede maatstaf. Bekijk ook de vele positieve reviews op onze website.