Zo plan jij al je werkzaamheden in je nieuwe woning

Zo plan jij al je werkzaamheden in je nieuwe woning

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe woning? Gefeliciteerd! Komende tijd ga je het nog behoorlijk druk krijgen met de inrichting van je nieuwe stulpje. Het genieten moet je dus waarschijnlijk nog even uitstellen. Moet er nog heel veel gebeuren aan de nieuwe woning? Dan is het noodzakelijk om dit zo goed mogelijk te plannen. Houd hierbij ook rekening met de benodigde tijd om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Wij helpen je graag op weg, zodat je in deze drukke periode alles op orde kunt houden. 

De grootste klussen eerst 

Laat de grootste klussen eerst uitvoeren. Het klinkt misschien heel logisch, maar veel mensen schuiven dit toch steeds verder op omdat ze zo snel mogelijk hun nieuwe woning willen betrekken. Maar het risico hiervan is dat deze werkzaamheden vervolgens blijven liggen. Zet daarom de werkzaamheden rondom grote klussen gelijk in werking nog voordat je de sleutel krijgt, zoals het renoveren van je trap. Vooraf kan jij je samen met de specialist al oriënteren op de mogelijkheden door foto’s van je nieuwe woning te laten zien. Een trap laten renoveren is altijd maatwerk, zo geef jij jezelf de ruimte om de trap uit te zoeken die bij jouw nieuwe interieur past. Kijk bijvoorbeeld eens op Toptrap.nl voor alle mogelijkheden. 

Schakel de hulp in van een aannemer 

Wanneer je nieuwe woning een kwestie is van muren verven of behangen en een nieuwe vloer leggen, dan moet je deze werkzaamheden altijd prioriteit geven. Of maak alvast de grootste ruimte van je huis bewoonbaar, zodat je vanaf dit punt verder kunt werken. Maar het kan ook zijn dat je nieuwe woning toe is aan een grote verbouwing. Hier komt veel bij kijken: je moet alles inventariseren, de juiste specialisten inschakelen en eventueel vergunningen aanvragen. En dat allemaal binnen het gesteld budget. Daarom is het verstandig om in deze situatie de hulp van een aannemer in te schakelen. Deze leidt het hele project in goede banen en zorgt ervoor dat de verbouwing binnen de gewenste tijd wordt afgerond. 

De nieuwe woning is nog niet bewoonbaar, wat nu? 

Wanneer een grote verbouwing nodig is voor je nieuwe woning en je al uit je huidige woning moet, ga je even een chaotische periode tegemoet. Want in dit geval moet je zorgen voor een tijdelijke woonruimte. Dit kan best lastig zijn, veel woonruimtes zijn niet geschikt om een korte periode te huren. Ga in dit geval bijvoorbeeld op zoek naar mensen die hun leegstaande woning te koop hebben staan maar nog niet verkocht hebben. Ook wordt er vaak voor gekozen om tijdelijk bij familie of vrienden in te trekken. Zorg er in ieder geval voor dat je ook dit op tijd regelt, zodat je met een stuk minder stress de verhuizing begint.