Feestfoto’s

Waar een feestje is worden foto’s gemaakt. Leuk voor later! Of gênant voor later, het is maar hoe het bekeken wordt. Wat maakt een feest foto nu geslaagd? Waar dient rekening mee gehouden te worden? Een foto is niet zomaar een foto. Het weerspiegelt de sfeer van het betreffende feest. Als de sfeer er goed in zat, iedereen plezier heeft gehad en mogelijk de drank rijkelijk heeft gevloeid, dan is dat af te lezen van de foto.

Hieronder enkele tips om een feestfoto perfect te maken (klik hier).

Tip 1: AANKLEDING

Maak de locatie eigen door aankleding van persoonlijke dingen. Denk hierbij aan foto’s, zelfgemaakte collages, ballonnen en slingers. Bij het maken van een foto zal hierdoor altijd wel iets persoonlijks te zien zijn.

Tip 2: ATTRIBUTEN

Leg her en der wat losse attributen neer. Een opblaasbare kroon, een masker, een zonnebril of lichtinstrumenten. Binnen no-time gaan de gasten hiermee aan de haal en dit kan zorgen voor hilarische momenten die op dat moment op de foto kunnen worden vastgelegd.

Tip 3: VERLICHTING

Zorg ervoor dat de verlichting in orde is en stel de camera hierop in. Hoe meer verlichting, hoe minder flitser er van uit de camera nodig is. Bovendien kan verlichting zorgen voor een zacht, warm effect.

Tip 4: DE GROEPSFOTO

Maak de groepsfoto aan het begin van de avond. Op dit moment ziet iedereen er nog fris en fruitig uit. De kapsels zitten nog perfect evenals de make-up. De stropdas zit nog recht en eventuele vlekken zijn nog niet te bespeuren.

Tip 5: EMOTIE

Ga op zoek naar de emotie. Die ene knuffel tussen twee beste vrienden, de openingsdans tijdens een bruiloft, of de tranen tijdens het voorlezen van een speech. Misschien wel die brede, uitbundige lach nadat iemand een goede grap heeft verteld. Zorg ervoor dat de gezichtsuitdrukking goed zichtbaar is en het levert mooie, gevoelige plaatjes op.

Tip 6: DE WEGWERPCAMERA

Leg op verschillende plekken de ouderwetse wegwerpcamera neer. Dit zorgt voor een gegarandeerd verrassingseffect nadat het feest al even geleden is.

Tip 7: HET ETEN EN ALLE ANDERE DETAILS

Tot slot, de laatste tip, fotografeer ook het eten dat op het feest geserveerd wordt. Vaak zijn het de kleine dingen, die kleine details, die vaak vergeten worden.