led verlichting

Drie verschillende manieren om LED verlichting in een industriële ruimte te gebruiken

Voor veel eigenaren van bedrijven en faciliteiten verandert industriële LED-verlichting het spel. Vooral de afgelopen decennia is er een flinke groei geweest in de prestatie van de LED-verlichting, vooral in tegenstelling tot andere technologieën. Dit is opmerkelijk in het gebied van energieverbruik, verlichtingskwaliteit, maar ook onderhoudskosten. Deze industriële LED-verlichting is geschikt voor een hoop aantal situaties. Denk hierbij aan magazijnen, parkeergarages en –terreinen et cetera. Hierdoor is deze vorm van verlichting een goede investering. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van industriële LED-verlichting? En hoe kan deze verlichting op verschillende manieren ingezet worden, zodat dit leidt tot grote verbeteringen van de ruimte? In deze blog lees je er meer over.

De grote voordelen van industriële LED-verlichting

Zoals eerder vernoemd zijn er een hoop voordelen van industriële LED-verlichting. Veel mensen vinden het belangrijkste dat de verlichting gewoon aan gaat. Echter, er zal bij verlichting met veel meer dingen rekening gehouden moeten worden. Inefficiënte verlichting zal na een langere periode hoge bedragen opleveren en zorgen snel voor onderhoud. Er kan dus beter gekozen worden voor industriële LED-verlichting. Een groot voordeel van deze soort verlichting is dat het een lager energieverbruik heeft dan conventionele verlichtingsmogelijkheden. Hierdoor is de energierekening hoger wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze soorten verlichting. Bij industriële LED-verlichting worden er gebruik gemaakt van halfgeleiders die het licht uitstralen. Dit betekent eigenlijk dat er elektrische stroom wordt gebruikt.

Een ander groot voordeel van industriële LED-verlichting is dat het lagere onderhoudskosten heeft. Op het eerste oog lijken LED-lampen duurder dan andere verlichtingstechnologieën, maar er wordt daarentegen veel geld bespaart op de onderhoud van de lampen. Vaak hebben de LED-verlichtingen tot wel veertig keer een langere levensduur dan andere lampen. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme besparing op de energierekening. Vooral in grote gebouwen en ruimten, zoals parkeergarages of magazijnen, scheelt dit natuurlijk een hoop kosten.

Daarnaast zijn de LED-verlichtingen van hogere kwaliteit in vergelijking met andere lampen. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de kleurweergave-index, gecorreleerde kleurtemperatuur en voetkaarsen. Bij de kleurweergave-index wordt er een meting uitgevoerd waarbij het vermogen van een licht wordt vergelijken met natuurlijk licht, waardoor de werkelijke kleur van objecten worden onthuld. Bij de gecorreleerde kleurtemperatuur wordt er beschreven wat de gloed is dat de lamp afgeeft. Daarnaast wordt er bij de voet kaarsen vergeleken hoeveel licht er uit de lamp komt en hoeveel oppervlakte de lamp bereikt. Deze factoren zijn belangrijk om rekening mee te houden wanneer er wordt gekozen voor industriële LED-verlichting.

 Waarom industriële LED-verlichting voor grote ruimtes?

Er zijn dus een hoop redenen waarom er beter gekozen kan worden voor industriële LED-verlichting dan andere verlichting. Met name bij grote ruimten, zoals parkeergarages of magazijnen kan het voor een hoop voordelen zorgen. Ten eerste kan de verlichting een beter en fijner licht afgeven voor de klanten of werknemers in de parkeergarages of magazijn. Daarnaast zijn deze ruimtes over het algemeen erg groot, waardoor er een hoop kosten en arbeid worden voorkomen zodra er wordt gekozen voor industriële LED-verlichting. Ook de hogere kwaliteit van de verlichting kan ervoor zorgen dat de esthetische kwaliteit van de faciliteit verbeterd wordt. Er zal minder snel een geel oranje gloed afgegeven worden, waardoor de ruimte minder schemerig zal zijn.

Uiteraard zijn er nog een aantal andere voordelen die industriële LED-verlichting met zich meebrengt. Meer over weten? Benader dan een expert zoals Schréder experts in lightability.